Suomen Osteriakatemian tarina

Suomen Osteriakatemian palveluteesit

  • Asiakas on kuningas.
  • Palvelussa vain paras on kyllin hyvää.
  • Olemme pieni, mutta ketterä, laadukas ja kattava toimija.
  • Sinua palvelee aina osaava ammattilaisten joukkue.
  • Panostamme henkilöstöömme; suurimmalla osalla meistä on sekä vuosien kokemus myyntityöstä että ammattilista osaamista elintarvikealalla.
  • Tulos tai ulos.

Mistä rakkaus ruokaan alkoi?

Hyvä, riittävä ja monipuolinen ruoka ovat ihmisen kasvun ja hyvinvoinnin yksi tärkeimmistä tukipilareista. Äitini sanoi jo varhain, että lapsi pitää pohjata hyvällä ruoalla. Meillä perinteiset kotiruoat, kuten mamman lihapullat, karjalanpiirakat, kotijuusto olivat viikoittain perheemme ruokalistalla.

Kouluaikoinani nautin monista klassisista kouluruoista, kuten kanaviillokki, kesäkeitto ja tilliliha. En edelleenkään ymmärrä, miksi niistä oli tullut joillekin inhokkeja. Olihan se aikamoista luksusta, että meidänkin pienissä kouluissa oli jokaisessa oma keittäjä tai kaksi tekemässä evästä kasvaville vesoille.

Ameriikan raitille ja ravintolamaailmaan matkani mun vei

Vaihto-oppilasvuoteni Yhdysvalloissa avasi silmäni nykyään meilläkin vallitsevalle pikaruokakulttuurille. Meno ei silloin sielläkään ollut niin hurjaa kuin nykyisin, mutta ihmettelin sitä tehokkuutta kaikessa. Ruokaa piti saada nopeasti ja syödä nopeasti. Koulujen ruokalista oli silloin, ja on varmaan nykyisinkin, samaa fastfood-menoa.

Päädyin itse ravintola-alalle, jossa Suomessa 1980-luvulla elettiin aika perinteistä ranskalaisen keittiön sävyttämää ruoka-aaltoa. Gourmet-ruoka à la Cuisine Nouvelle ja Husmans Konst tekivät tuloaan. Perinteistä kotiruokaa syötiin ravintoloissa lounasaikaan ja kotikeittiössä viriteltiin mitä hienoimpia herkkuja.

Yritystoimintani alkoi ostereista

Aloitin työni 1980 puolivälissä Hotel InterContinentalin Helsingin kala- ja äyriäisravintola Galateiassa ja pääsin tutustumaan ensi kertaa ostereiden ihmeelliseen maailmaan. Ei kulunutkaan kauaa, kun aloin järjestämään osterinavauksen SM-kilpailuja. Toimin muutenkin puuhamiehenä osteriherkuttelun edistämisessä esimerkiksi Osterin Ystävät ry:n tiimoilta.

Tällä vuosituhannella ostereiden ohella erikoiset / uhanalaiset herkut ovat herättäneet kiinnostukseni. Näistä ovat muun muassa suomalainen hapansilakka, lipeäkala, silli sekä särkikalat.

Työtehtävissäni olen päässyt tutustumaan läheisesti eri maiden ruokakulttuureihin. Tämä on ollut omiaan vahvistamaan rakkauttani kotimaisiin raaka-aineisiin. Kunnioitan puhdasta suomalaista ruokaa sekä selkeitä makukokonaisuuksia.

Tänä päivänä pyrin henkilökuntani kanssa tekemään kaikkemme asiakkaiden parhaiden makukokemusten saavuttamiseksi. Toimimme sillanrakentajina laajan tuotetarjonnan ja kuluttajien kulutuskäyttäytymisen välillä.

Herkullisin terveisin,
Olli Osteri

Ota yhteyttä